Verbouwen van een badkamer

Tips over het verbouwen van een badkamer

Iedereen zal er wel een keer mee te maken hebben; de verbouwing van een badkamer. Dit is vaak een ingrijpende en dure klus waarbij een goede planning en voorbereiding nodig is. Bij sommige badkamers is het nodig om hem compleet te vernieuwen terwijl dat andere badkamers hooguit het sanitair of de tegels moeten vervangen. Wij geven hier wat tips om de verbouwing van een badkamer gemakkelijker te maken.

De planning en financiering

Voordat er begonnen kan worden aan de verbouwing van je badkamer is het handig wanneer je een goede planning hebt gemaakt. In een goede planning wordt ook rekening gehouden met de financiële middelen. Door middel van het beschikbare budget wordt er gekeken naar de eisen en wensen die de badkamer moet hebben. Door een bouwcalculator kun je gemakkelijk berekenen welke benodigde bouwmaterialen je nodig hebt en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Het weghalen van oud sanitair

De eerste stap in de badkamer verbouwing is het weghalen van het oude sanitair. Oud sanitair zoals een douchebak, toiletpot of bad moet afgevoerd worden in een speciale container die geschikt is voor bouwafval. Tegels en ander puin dat van de verbouwing afkomt kan tegelijk afgevoerd worden met de rest.

Het slopen en opbouwen

Als eerste begin je natuurlijk met het sloopwerk. Houdt daarbij wel rekening dat je bestaande elektra en waterleidingen in tact houdt. Wanneer je waterleidingen moet verplaatsen, is het handig om dan toch even een vakman in te schakelen. Als dit geregeld is en alles weg is wat gesloopt mocht worden dan kan er begonnen worden met het basiswerk.

Een goede basis begint met de Wediplaat. Deze plaat zorgt voor een goede, stevige ondergrond voor al het tegelwerk. Dit komt doordat het een waterdichte en warmte isolerende eigenschap heeft. Na het plaatsen werk je hem af met weefselband, lijm en voegdichtingsband. Het vastzetten kan eenvoudig met rozetten.

Wil jij geen plaat gebruiken? Dan kun je ook gaan voor een Omnimat die bestand is tegen de werking van de vloer of wand en fungeert als waterdichte ondergrond. Bij renovatie van een slechte ondergrond is het handig om een waterwerende gipsplaat te gebruiken. Na de installatie kunnen oneffenheden afgewerkt worden met glasvezeltape.

Het afwerken van de muren, vloer en het plafond

Wanneer alles strak is, kan er worden begonnen aan de afwerking. Werk hierbij altijd van boven naar onder zodat verf en dergelijke niet op tegels vallen en er geen vochtige ruimtes kunnen ontstaan.

Het tegelen

Bij het tegelen moet er rekening gehouden worden dat bij vochtige ruimtes de hoekaansluitingen afgewerkt moeten worden met een speciale kimbandset. Het kiezen van de lijm doe je op basis van het gewicht en kwaliteit van de tegels. Bij zwaardere tegels kies je namelijk voor een andere lijm dan wanneer je voor een lichte tegel kiest. Meestal worden op badkamers de muren betegeld. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de helft van de muur te laten betegelen en de rest te laten verven met speciale badkamerverf. Hierdoor wordt de muur evengoed waterdicht gemaakt.

Plaatsen van het nieuwe sanitair

Bij een pasgekochte woning is het raadzaam om het sanitair te vervangen. Dit geldt natuurlijk niet wanneer het huis compleet nieuw is opgeleverd. Er is een groot aanbod aan badkuipen, douches, wasbakken en toiletpotten. Dit geldt voor zowel de kleur als de grootte en stijl. Wanneer er een keuze is gemaakt, kun je gemakkelijk en snel alles op zijn plek geïnstalleerd worden.

Terug naar het overzicht
offerte

Kunnen wij u helpen?

Wij kunnen uw badkamer van A tot Z renoveren zoals u dat wenst. Van ontwerpen, slopen, vloerverwarming aanleggen, leidingen verleggen, tegelwerk, plafonds, monteren van sanitair tot en met de afwerking.

Vraag nu verblijvend advies aan

Voordelen

Goedkoopste
Persoonlijk contact
Op maat
Alles naar uw wens

offerte
Sanitair accessoires BadkamerverwarmingBadkamersVloertegels voor uw badkamer DouchesHet badDe wastafelBadkamertegelsKenmerken van tegelsdesign en formaatKostenplaatjeKranen Sanitair keuzeToiletWateronthardingRaamdecoratie in de badkamer
Stopet-sanitair.nl 2024 | Sitemap Disclaimer | Partners | Meer partners |