Raamdorpels voor industriƫle badkamer

Raamdorpels voor industriële badkamer

Stenen, of natuurstenen raamdorpels kennen we vaak alleen van oudere gebouwen. Gebouwen daterend van rond 1900 en ouder. De uitstraling van dergelijke robuuste, stenen raamdorpels zijn oud industrieel. Ze zijn immers niet kapot te krijgen en doorstaan weer en wind, jaren en soms meer dan een eeuw lang. Tegenwoordig worden dergelijke raamdorpels van beton vervaardigd; een materiaal wat eveneens tientallen jaren (en vaak langer) meegaat. Zo is de betonnen raamdorpel zelfs doorgedrongen tot de huidige, ultra moderne industriële badkamer, met zijn natuursteen look. Hoe en waar komt de betonnen raamdorpel van pas?

Wat is een raamdorpel precies?

aamdorpels kennen een iets schuine afloop. Zij vormen als het ware de vensterbank voor vochtige ruimtes, zoals buiten, maar ook in de badkamer. Wie een raampartij heeft in de badkamer kan kiezen voor het gebruik van een betonnen raamdorpel. Deze voert vocht direct af doordat hij iets schuin afloopt. Handig, want zo krijgt vocht nauwelijks kan toe te slaan op het materiaal.

Voordelen van beton voor de badkamer

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor beton in de badkamer. Zo is de betonvloer erg populair, maar ook betonwanden, tot aan raamdorpels toe komen we tegen in de badkamer. Dit heeft alles te maken met de keuze voor een robuust, natuurlijk materiaal.

Bewerking van beton voor badkamergebruik

Het is overigens wel zo dat beton eerst gecoat en gepolijst moet worden voordat het in zijn pure vorm gebruikt kan worden in de badkamer. Beton moet immers waterafstotend worden gemaakt en ongepolijst beton is ruw voor de huid. In het geval van raamdorpels is dit niet het geval. Dit materiaal is al bewerkt. 

Meer weten over betonnen raamdorpels? Neem eens een kijkje bij betonproducent 'Betondingen', voor een mooi overzicht. 

Terug naar het overzicht
offerte

Kunnen wij u helpen?

Wij kunnen uw badkamer van A tot Z renoveren zoals u dat wenst. Van ontwerpen, slopen, vloerverwarming aanleggen, leidingen verleggen, tegelwerk, plafonds, monteren van sanitair tot en met de afwerking.

Vraag nu verblijvend advies aan

Voordelen

Goedkoopste
Persoonlijk contact
Op maat
Alles naar uw wens

offerte
Sanitair accessoires BadkamerverwarmingBadkamersVloertegels voor uw badkamer DouchesHet badDe wastafelBadkamertegelsKenmerken van tegelsdesign en formaatKostenplaatjeKranen Sanitair keuzeToiletWateronthardingRaamdecoratie in de badkamer
Stopet-sanitair.nl 2023 | Sitemap Disclaimer | Partners | Meer partners |