Nieuwe badkamer financieren

Het financieren van een nieuwe badkamer

Er zitten een aantal voordelen aan het zelf bouwen van een badkamer. U kunt namelijk de badkamer samenstellen naar uw eigen smaak. De verbouwing van uw badkamer moet goed geregeld zijn maar daarnaast heeft u ook een goede financiële planning nodig. Dit is nodig als u de badkamer verbouwt met een lening. Heeft u wel voldoende eigen middelen om uw nieuwe badkamer te bekostigen? Dan kan een financiering ook een gunstige oplossing zijn.

Bij een financiering is het namelijk zo dat de rente fiscaal aftrekbaar is indien deze financiering afgesloten is ter verbetering van uw eigen woning. Door het brede assortiment aan geldverstrekkers kunt u altijd een voordelige aanbieding vinden die de interessante voorwaarden heeft voor u.

Het oversluiten van een hypotheek ter bevordering van uw badkamer

het omzetten van uw hypotheek naar een goedkopere hypotheek met daarbij een extra bedrag opname voor de verbouwing.

U kunt bij het verbouwen van uw badkamer kiezen voor een verhoging of omzetting van uw hypotheek naar een goedkopere hypotheek. Dit is zeer waarschijnlijk wanneer u al voor een langere periode in uw huis woont. Het kan namelijk zo zijn dat het huis dan waarschijnlijk in waarde gestegen is. Hierdoor beschikt u over een aanzienlijke overwaarde en zijn hypotheekverstrekkers bereid om uw hypotheek te verhogen. Daarnaast wordt er van te voren rekening gehouden met de waardevermeerdering van het huis die kan ontstaan na een verbouwing van uw badkamer.

Het afsluiten van een tweede hypotheek t.b.v. uw badkamer

Een tweede hypotheek afsluiten kan voor u voordeliger zijn dan het verhogen of oversluiten van uw hypotheek. Dit komt doordat notariskosten dan lager uitvallen. Daarnaast kan het ook zijn dat de kosten voor een nieuwe hypotheek te hoog uitvallen. Een tweede hypotheek laten verhogen is vaak de goedkoopste manier voor het financieren van uw verbouwing. Hierdoor is de hypotheekrente meestal een aardig stuk lager dan de rente van een persoonlijke lening of krediet.

Een badkamer financieren met een lening zonder BKR

Een lening voor een nieuwe badkamer verkrijgen is over het algemeen makkelijker en sneller. De rente van de lening is vaak hoger dan die van een hypotheek. Wanneer er niet al te hoge kredietbedragen gebruikt worden, kan een lening toch voordeliger zijn dan een hypotheek afsluiten omdat er geen bijkomende lasten voor de taxatie of notaris zijn. Wilt u liever niet dat de BKR bij de verbouwingslening wordt betrokken? Dan kunt u deze eventueel toch omzeilen. Er zijn namelijk andere instanties die een lening voor uw badkamer verbouwing zonder BKR goedkeuren. Wanneer u deze optie meeneemt is het wel verstandig om hier het nodige onderzoek naar te doen eerst.

Woont u in een huurhuis of heeft u huis geen overwaarde? Dan is een lening ook een prima keuze. Wanneer het geld namelijk gebruikt wordt voor de verbouwing van uw badkamer is het mogelijk om rente net als bij een hypotheek fiscaal af te halen van uw kosten. Ga altijd eerst op zoek naar welke instanties de meest interessante aanbiedingen heeft zodat u op lange termijn niet voor verrassingen komt te staan.

Terug naar het overzicht
offerte

Kunnen wij u helpen?

Wij kunnen uw badkamer van A tot Z renoveren zoals u dat wenst. Van ontwerpen, slopen, vloerverwarming aanleggen, leidingen verleggen, tegelwerk, plafonds, monteren van sanitair tot en met de afwerking.

Vraag nu verblijvend advies aan

Voordelen

Goedkoopste
Persoonlijk contact
Op maat
Alles naar uw wens

offerte
Sanitair accessoires BadkamerverwarmingBadkamersVloertegels voor uw badkamer DouchesHet badDe wastafelBadkamertegelsKenmerken van tegelsdesign en formaatKostenplaatjeKranen Sanitair keuzeToiletWateronthardingRaamdecoratie in de badkamer
Stopet-sanitair.nl 2022 | Sitemap Disclaimer | Partners | Meer partners |