Ideale badkamer in 6 stappen

Ideale badkamer in 6 stappen

Er komt meer kijken bij het inrichten van een nieuwe badkamer dan u denkt. Denk hierbij aan materialen, bidet, verlichting, afwerking, bad, verwarming, douche, kleuren, toilet en het ontwerp. Vele keuzes moeten gemaakt worden in het proces. Wij helpen daarom graag een handje mee. Daarbij geven wij een aantal stappen die gezet moeten worden.

Stap 1. Wat wilt u?

Het opschrijven van wensen is belangrijk. Door het op een wensenlijst te schrijven kunt u gemakkelijk terugvallen op de wensen en eisen die u aan het begin gesteld heeft. Houdt daarbij ook rekening met het feit dat de badkamer voor een lange periode mee moet gaan en daarbij wellicht in moet spelen op veranderende situaties. Denk hierbij aan opgroeiende kinderen of kinderen die juist het huis uit gaan. Ook kan er gedacht worden aan ouderdom. In deze fase van het traject kan er nog rekening mee gehouden worden. Het is daarom belangrijk dat hier de tijd voor genomen wordt.

Stap 2. Op zoek naar inspiratie

Het vinden van de geschikte badkamer kan natuurlijk even duren. Ga daarom op zoek naar inspiratie op het internet en in bladen. Maak er een moodboard van waarbij kleuren, sfeer en structuren weergegeven worden. Zo vindt u precies wat u mooi vindt.

Stap 3. Een nieuwe badkamer schetsen

Een nieuwe badkamer wordt wellicht anders ingedeeld of u wilt graag zien hoe het design van de badkamer eruit komt te zien. Dit kan op papier gedaan worden maar ook in digitale vorm kan er geschetst worden. Zo kunnen de maten van de badkamer opgegeven worden en kunnen waterleidingen en dergelijke aangegeven worden. Daarna kunt u diverse meubels in de badkamer plaatsen en op deze manier ziet u hoe de badkamer het beste bij uw huis past.

Stap 4. De begroting

Wanneer u uw ideale badkamer wilt aanschaffen, is het wel handig om hier ook een begroting voor te maken. Zo kunt u in kaart brengen wat u precies uit wilt geven aan een nieuwe badkamer. Neem in de berekening een aantal offertes van de aannemers of installateurs mee. Bij een renovatie is het handig wanneer u naast de installatiekosten en materialen ook nog de verbouwingskosten meeneemt. Alle kosten die gemaakt worden voor uw badkamer kunnen opgevoerd worden als kosten aan de eigen woning. Bij het gebruik van een bestaande of nieuwe hypotheek mogen de rente afgetrokken worden. Als laatste moet u rekening houden met de nieuwe inrichting van de badkamer.

Stap 5. Bezoek een showroom

Met een schets en een begroting kunt u samen met een installateur een afspraak maken in een van de showrooms. Bij een online schets kunt u deze handig via de email sturen. Op deze manier kan een adviseur u optimaal helpen.

Met behulp van het ontwerp kunnen alle facetten nog eens langsgelopen worden. Denk hierbij aan techniek, wet- en regelgeving, financiën en de leukere kanten zoals routing, inrichting, sfeerbeelden en materiaalkeuze. Samen maakt u een selectie van de te gebruiken producten. Daarna wordt er samen met de adviseur een schets gemaakt die uitgewerkt wordt tot een uitgebreid en gedetailleerd ontwerp.

Stap 6. De verbouwingen

Nadat de keuzes gemaakt zijn en de bestelde spullen aangeleverd zijn, gaat de installateur aan het werk. Hierbij geldt dezelfde regel als bij de rest van een bouw of verbouwing; kijk regelmatig naar de vordering van de bouw. Dit kan zeer nuttig zijn aangezien fouten dan tijdig gespot en verholpen kunnen worden.

Terug naar het overzicht
offerte

Kunnen wij u helpen?

Wij kunnen uw badkamer van A tot Z renoveren zoals u dat wenst. Van ontwerpen, slopen, vloerverwarming aanleggen, leidingen verleggen, tegelwerk, plafonds, monteren van sanitair tot en met de afwerking.

Vraag nu verblijvend advies aan

Voordelen

Goedkoopste
Persoonlijk contact
Op maat
Alles naar uw wens

offerte
Sanitair accessoires BadkamerverwarmingBadkamersVloertegels voor uw badkamer DouchesHet badDe wastafelBadkamertegelsKenmerken van tegelsdesign en formaatKostenplaatjeKranen Sanitair keuzeToiletWateronthardingRaamdecoratie in de badkamer
Stopet-sanitair.nl 2023 | Sitemap Disclaimer | Partners | Meer partners |