Handig stappenplan voor het aansluiten van een wasmachine

Handig stappenplan voor het aansluiten van een wasmachine

Heb je net een nieuwe wasmachine gekocht? Of ga je verhuizen en moet je de machine weer opnieuw aansluiten? Een wasmachine aansluiten is helemaal niet zo moeilijk, maar je moet wel even weten hoe je het moet doen. Maar hiervoor hebben wij een handig stappenplan ontwikkeld. In 5 stappen ben je klaar.

1. Bepaal de juiste plaats

Je kunt je wasmachine niet zomaar overal neerzetten. Vaak is er een speciale aansluiting in het huis gemaakt voor watertoevoer en -afvoer. Houd altijd rekening met de lengte van de aanvoer- en afvoerslang en kies vervolgens de juiste plaats.

Wasmachine afvoer

2. Verwijder de transportbouten

Wanneer een wasmachine wordt vervoerd, worden er transportbouten aan de achterkant aangebracht. Zo blijft de trommel op zijn plek tijdens het vervoeren. Het is heel belangrijk om deze bouten bij installatie eraf te halen, anders gaat de machine kapot tijdens het wassen. Weet je niet hoe je deze bouten eraf haalt? Dit staat beschreven in de handleiding. 

En let op: gooi de transportbouten niet weg, maar bewaar deze. Je hebt ze waarschijnlijk nog wel een keer nodig. 

3. Sluit de slangen aan

En dan is het nu tijd om de aanvoer- en afvoerslang van de wasmachine aan te sluiten op de kraan. De aansluiting van de machine vind je vaak aan de achterkant in de hoek. Draai de aansluiting altijd goed aan en open vervolgens de watertoevoer om te kijken of er niets lekt. Wil je de slangen van de wasmachine en droger op dezelfde afvoer aansluiten? Dit doe je met een Y-stuk. 

4. Waterbeveiliging aansluiten

Vaak zit er bij de onderdelen van de wasmachine een waterbeveiliging toegevoegd. Is dit niet het geval? Koop deze er dan bij. Deze monteer je vervolgens tussen de kraan en de watertoevoerslang. Een waterbeveiliging blokkeert de watertoevoer als er te veel water binnenkomt. 

5. Wasmachine aansluiten op stopcontact

Nu kun je de stekker van de trommel in het stopcontact steken. Er is een speciaal soort stopcontact om kortsluiting te voorkomen: dit heet een geaard stopcontact. 

Succes met het aansluiten van een wasmachine!
 

Terug naar het overzicht
offerte

Kunnen wij u helpen?

Wij kunnen uw badkamer van A tot Z renoveren zoals u dat wenst. Van ontwerpen, slopen, vloerverwarming aanleggen, leidingen verleggen, tegelwerk, plafonds, monteren van sanitair tot en met de afwerking.

Vraag nu verblijvend advies aan

Voordelen

Goedkoopste
Persoonlijk contact
Op maat
Alles naar uw wens

offerte
Sanitair accessoires BadkamerverwarmingBadkamersVloertegels voor uw badkamer DouchesHet badDe wastafelBadkamertegelsKenmerken van tegelsdesign en formaatKostenplaatjeKranen Sanitair keuzeToiletWateronthardingRaamdecoratie in de badkamer
Stopet-sanitair.nl 2023 | Sitemap Disclaimer | Partners | Meer partners |