Je badkamer een upgrade geven door middel van een sauna

Je badkamer een upgrade geven door middel van een sauna

Wist je dat steeds meer consumenten de aankoop van een sauna overwegen? De gemiddelde prijs van sauna’s is de afgelopen jaren gedaald, wat een sauna steeds toegankelijker maakt voor consumenten. Daar komt bij dat Nederlandse huishoudens sinds de start van de pandemie meer spaargeld hebben dan daarvoor. Dit hangt sterk samen met het feit dat veel huishoudens niet op vakantie zijn gegaan en dus meer geld gespaard hebben. Ook uitjes en etentjes waren een tijdlang niet mogelijk. Een gunstige ontwikkeling voor de portemonnee! Het gespaarde geld gebruikt men nu om te investeren in een nieuwe keuken, of bijvoorbeeld een renovatie van de badkamer. De aankoop van een sauna is hierbij een van de opties die je in overweging kunt nemen. 

Verschillende soorten sauna’s voor thuis 

Wanneer je op zoek gaat naar een sauna voor thuis, heb je verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld allereerst tussen een klassieke Finse sauna en een moderne infraroodsauna. Het voordeel van een infraroodsauna is dat deze sneller warm is. De maximumtemperatuur van deze modellen ligt lager. Ook is het minder benauwd in een Finse sauna. Ideaal, voor mensen die juist vanwege het benauwde gevoel wat zij ervaren sauna’s mijden. Ook zit er een groot verschil in het formaat van sauna’s. Zorg dat het formaat van de sauna aansluit op het aantal personen waarmee je tegelijkertijd in de sauna wil kunnen zitten. Je wilt voorkomen dat je veel energie kwijt bent aan het verwarmen van een sauna, terwijl je hier slechts in je eentje gebruik van maakt. 

Sauna voor binnen of voor in de tuin 

Een derde aspect om rekening mee te houden bij de aankoop van een sauna, is de keuze tussen sauna’s voor binnen en modellen voor buiten. Niet iedereen heeft in de badkamer voldoende ruimte om hier een sauna in te kunnen plaatsen. De keuze voor een sauna in de tuin is in dat geval een goed alternatief. Ook hierbij is het belangrijk om te letten op het formaat en het type sauna. Je kunt een sauna in de tuin combineren met een zwembad. Zo hoef je niet eerst naar je nieuwe badkamer te lopen vanuit de sauna, om je lichaam af te laten koelen. Daarbij is een zwembad ook in de zomer heerlijk! Veel kinderen dromen van een zwembad in de tuin. 

Zwembaden in verschillende uitvoeringen 

Net als voor sauna’s geldt ook voor zwembaden, dat deze in talloze soorten en maten worden aangeboden. Zo vind je vrijwel zeker een zwembad die past bij de ruimte die je in de tuin hebt. Veel mensen kiezen voor een inbouwzwembad, daar dit de meest duurzame optie is. Een inbouwzwembad is gemaakt van stevig kunststof, waardoor de kans op lekkages klein is. Bij een opblaasbaar zwembad is de kans op een lekkage veel groter. Daarbij moet het water van een opblaasbaar model zwembad eerder vervangen worden dan bij een inbouwzwembad. Hier zit het verschil in het feit, dat een inbouwzwembad vaak van een geïntegreerde pomp met filter voorzien is. 
 

Terug naar het overzicht
offerte

Kunnen wij u helpen?

Wij kunnen uw badkamer van A tot Z renoveren zoals u dat wenst. Van ontwerpen, slopen, vloerverwarming aanleggen, leidingen verleggen, tegelwerk, plafonds, monteren van sanitair tot en met de afwerking.

Vraag nu verblijvend advies aan

Voordelen

Goedkoopste
Persoonlijk contact
Op maat
Alles naar uw wens

offerte
Sanitair accessoires BadkamerverwarmingBadkamersVloertegels voor uw badkamer DouchesHet badDe wastafelBadkamertegelsKenmerken van tegelsdesign en formaatKostenplaatjeKranen Sanitair keuzeToiletWateronthardingRaamdecoratie in de badkamer
Stopet-sanitair.nl 2023 | Sitemap Disclaimer | Partners | Meer partners |